| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
jarek.pl

|
Wysłany: 22 Lis 2006, 02:48 Temat postu: Generic Subliminal Message Generator V2.0 |
|
|
|
| Cytat: | Najnowsza wersja programu służącego do wprowadzania sugestii tekstowych do podświadomości podczas zwykłej pracy pod Windows (min. 95).
W wersji 2.0 program pozwala na zdefiniowanie większej liczby sugestii, które są wyświetlane na przemian oraz umożliwia wykorzystanie obrazków, jako materiału do programowania podprogowego.
Idea działania jest bardzo prosta: wyświetla on co jakiś ustalony czas (np. co 20 sekund) pewien tekst lub obrazek (sugestie) na bardzo krótko (np. na 40 milisekund).
Świadomie zwykle nie jesteśmy w stanie w tak krótkim czasie tego przeczytać, ale nasza podświadomość to rejestruje (tak jak podobno wszystko, co się wokół nas dzieje). Sugestia jest wzmacniana po przez częste powtarzanie. |
Stosowałem go jakiś czas temu i dawał pozytywne efekty. Sformułowania, dobrze ułożone afirmacje, można powiedzieć, że po jakimś czasie "wchodziły" do podświadomości
Przy czym wtedy ustawiłem długość wyświetlania tekstu na 1 sekundę, abym miał czas go zauważyć i przeczytać. Abym miał pewność, że to zadziała. Wspomnę tylko, że takie, co jakiś czas, wyskakujące okienko było uciążliwe.
W tej chwili, bawiąc się tym programem ponownie, ustawiłem czas na znacznie mniej. Świadomie widzę tylko mrygnięcie, zobaczymy czy to również przyniesie efekty
pobierz program _________________ "Zrób pierwszy krok ... i biegnij!" |
|
| Powrót do góry |
|
|
rafal_pikul
|
Wysłany: 27 Lis 2006, 01:50 Temat postu: |
|
|
|
Hej jarek.pl
Nie znałem tego programu, bardzo chętnie za chwilkę go ściągnę
Jak tworzyłeś sforułowania, afirmacje ? Prosze o przykład
Pozdrawiam  _________________ "the impossible" - it doesn't exist in my mental dictionary  |
|
| Powrót do góry |
|
|
jarek.pl

|
Wysłany: 28 Lis 2006, 11:04 Temat postu: |
|
|
|
Na przykład: "Kazdego dnia staje sie lepszy", "Wybaczam sobie wlasne porazki", "Mam mnóstwo pieniedzy", "Zarabianie pieniedzy sprawia mi przyjemnosc" itp.
Należy pamiętać o dwóch rzeczach:
1. Unikać zaprzeczenia np. "Nie boje się...".
2. Pisać wszystko w czasie teraźniejszym np. "Jestem bogaty".
Tym się kierowałem przy tworzeniu swoich afirmacji  _________________ "Zrób pierwszy krok ... i biegnij!" |
|
| Powrót do góry |
|
|
rafal_pikul
|
Wysłany: 29 Lis 2006, 16:31 Temat postu: |
|
|
|
Dzięki @jarek.pl  _________________ "the impossible" - it doesn't exist in my mental dictionary  |
|
| Powrót do góry |
|
|
Inspired
|
Wysłany: 29 Lis 2006, 23:25 Temat postu: |
|
|
|
Kiedyś korzystałem z tejże aplikacji, ciężko mi stwierdzić, jakie to przyniosło efekty. Wiem jedno: przeszkadza w korzystaniu z komputera  _________________
"It starts with a dream ... but if that's where it ends ... I wanna go back to sleep." |
|
| Powrót do góry |
|
|