| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
piotr
|
Wysłany: 21 Lis 2006, 18:58 Temat postu: Lekarstwo |
|
|
|
Mam mały problem.
Pewna bliska mi osoba, ma problem z połykaniem lekarstw.
Chodzi mi o większe pigułki. Małe tabletki połyka ale tych większych (antybiotyków) nie chce.
Boi się, że zadławi się nimi czy "wpadną w złą dziurkę"
Czy istnieje jakiś sposób, żeby jej pomóc?
Będe bardzo wdzięczny. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Inspired
|
Wysłany: 21 Lis 2006, 22:21 Temat postu: |
|
|
|
Miałem identyczny problem z moją mamą - musiała połknąć sporej wielkości kapsułkę, ale blokowała się psychicznie i miała z tym problemy.
Odruchowo, możnaby rzec, zastosowałem prostą sugestię osadzoną w takim schemacie:
Potwierdzenie rzeczywistości odbiorcy, ALE (akcent)lekkie odskoczenie od tematu + sugestia niezaprzeczająca bezpośrednio pierwszej części
czyli w praktyce:
Rozumiem, że możesz teraz mieć jakieś opory w połknięciu takiej kapsułki, ALE, skoro już tak rozmawiamy, to może zauważysz, że szybko i skutecznie można ją połknąć?
Efekt gwarantowany  _________________
"It starts with a dream ... but if that's where it ends ... I wanna go back to sleep." |
|
| Powrót do góry |
|
|
Darius5
|
Wysłany: 22 Lis 2006, 12:00 Temat postu: |
|
|
|
Trochę nie dokładnie na temat, ale ...
Wczoraj wzięła mnie grypa. Kijowy ból głowy i ogólne osłabienie. Walnąłem sobie sugestię "przed 18:00 będę zdrowy". Chodziło o to, żebym mógł się pouczyć, albo popracować na komputerze. O 16 biegłem po monitor
Swoją drogą nie lubię chemii, a szczególnie antybiotyków  |
|
| Powrót do góry |
|
|
Inspired
|
Wysłany: 22 Lis 2006, 16:27 Temat postu: |
|
|
|
A w jaki sposób wpoiłeś sobie tą sugestię - tzn. powtarzałeś jedno zdanie, wizualizowałeś? To ciekawe, bo poradziłeś sobie naprawdę szybko... _________________
"It starts with a dream ... but if that's where it ends ... I wanna go back to sleep." |
|
| Powrót do góry |
|
|
Darius5
|
Wysłany: 23 Lis 2006, 10:39 Temat postu: |
|
|
|
| Cytat: | | KU*** przed 18 bede zdrowy, bo mam lepsze zajecia niz lezec bez ruchu i spac |
To tak ogolnie
Swoja droga mam wyrobione przekonanie, ze jak cos mnie chwyci to sie trzymie przez ok jeden dzien, a potem juz jest lajtowo. Dziala juz ok 3 - 4 latek  |
|
| Powrót do góry |
|
|