| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Inspired
|
Wysłany: 30 Gru 2006, 12:28 Temat postu: Sztuczka z twarzą |
|
|
|
Nie wiem, na ile to ćwiczenie wiąże się z kanonem NLP - w każdym razie działa, więc pewnie można spokojnie wsadzić je do tego działu
1)Znajdź zdjęcie, na którym Twoja twarz będzie ustawiona prosto, otwórz je np. w Paincie.
2)Zaznacz połówkę twarzy i skopiuj ją. Wklej obok twarzy, wklej jeszcze raz i obróć ją w poziomie, tak, aby móc złożyć całą twarz.
3)Zrób to samo z drugą połówką. Lewa strona to ta ukrywana w sobie, prawa z kolei ma dominować. Moje wrażenie jest takie, że im bardziej spójni jesteśmy, tym bardziej obie twarze są podobne do siebie. Wiele badań potwierdza, że takie osoby są bardziej atrakcyjne...
Przykład:
Ktoś podejmie się interpretacji?  _________________
"It starts with a dream ... but if that's where it ends ... I wanna go back to sleep." |
|
| Powrót do góry |
|
|
Darius5
|
Wysłany: 31 Gru 2006, 00:15 Temat postu: |
|
|
|
Jeśli facet ma kutasa w lewo skrzywionego to jest hetero, w prawo jest pedałem, a prosto jest bi ...
Pana posła nie lubię ani ćwiartki i dobrze mi z tym.
Ile badań to potwierdza? Jak zrobię badania, że ssanie dropsa wpływa korzystnie na poziom pływów w afganistanie to też uwierzysz?
Wkładając ludzi w szufladkę "masz taką twarz to jesteś mniej lub bardziej spójny" jest głupotą totalną. Mam tak piękną twarz jaką mam i młotkiem może mi ją ktoś zmieni, a koleś, który w wypadku rozjebał sobie pół twarzy jestbardzo niespójny, bo tylko jedną połówkę widać w ogóle ... _________________ Wielki nieobecny |
|
| Powrót do góry |
|
|
Inspired
|
Wysłany: 31 Gru 2006, 12:34 Temat postu: |
|
|
|
Wiesz dobrze, ze nie o to mi chodzi. Półkule mózgu mają odrębne funkcje - jlewa laczy sie z logicznym mysleniem, a prawa z wyobraznia, abstrakcja i tymi 'glebszymi' warstwami osobowosci. Ksztalt calej twarzy to juz sprawa wielu czynnikow, ale dyskretna mimika, napiecia miesni mogą świadczyć o pracy mózgu. Większosć osob zgadza się z wynikami takiego testu - więc może warto się pobawić, choćby dla samego funu?
http://www.nlppolska.pl/forum/viewtopic.php?t=287&highlight=twarz
Na NLP Polska - szerszy topic. _________________
"It starts with a dream ... but if that's where it ends ... I wanna go back to sleep." |
|
| Powrót do góry |
|
|
Darius5
|
Wysłany: 02 Sty 2007, 01:01 Temat postu: |
|
|
|
Moja odpowiedź odzwierciedla moją subiektywną reakcję na post. Jeśli się nie podoba to trudno  _________________ Wielki nieobecny |
|
| Powrót do góry |
|
|